Hoe bespaar je energie op school

Je zal vast en zeker wel eens gehoord hebben op school dat je slim moet omgaan met energie. Maar doet jouw school zelf wel genoeg om energie te besparen? Een van de voorbeelden is of de schoon geen computers onnodig aan laten staan of komt jou juf of meester wel op de fiets naar school? Gebruik daarom de volgende tips zodat ook jij weet of jouw school wel energiezuinig is!

Verwarm op een slimme manier

De verwarming die op school aan staat gebruikt veel energie. Hiermee kan je dan ook veel mee besparen. Gaat de verwarming bij jou in de klas ‘s nachts wel uit? of worden er misschien toch wel lege ongebruikte lokalen verwarmd. Heeft jou klas dubbel glas en gebruikt het gebouwd waar jou school in zit isolatiemateriaal? Word de klas goed geventileerd of is het er vaak muf? Dit is namelijk erg belangrijk want een vochtige lucht minder makkelijk te verwarmen is dan verse lucht.

Ga slim om met stroom

In jouw school branden veel meer lampen als dat er bij jouw thuis branden. Een goede vraag die je jouw juf of meester eens kan vragen is of ook jouw school spaarlampen gebruikt. En gaan alle lichten uit als er niemand meer op school is? Staan er in de nacht bepaalde apparaten op stand by?

Gebruik minder papier

Het maken van papier kost ook geld. Hoe minder papier er gebruikt word, hoe minder energie hiervoor verloren gaat. Ook kan door gebruiken van minder papier de uitstoot van CO2 voor een klein deel tegen gaan. Printen ze bij jou op school aan twee kanten van het papier? Dit is namelijk veel zuiniger want door het gebruiken van twee kanten kan al bijna de helft aan papier bespaard worden. Doet jouw school mee aan kringloop papier of nog niet?

Zo heb je al een aantal zeer goeie tips waardoor je op de hoogte komt wat jouw school nog aan energie besparing kan doen.