Sfeerverlichting voor thuis

Het wordt donker buiten, maar met de juiste verlichting maak je het gezellig in huis. Maar welke lampen zijn geschikt voor jouw woonkamer? Hoe verlicht je het plafond? Wat maakt licht gezellig? Dit zijn zomaar wat vragen die we allemaal hebben. Hieronder geven helpen we jou advies om de juiste keuzes te kunnen maken.

Kiezen voor led lampen

Kies voor Led als je energie wilt besparen. Een gloeilamp wordt heet en verliest daardoor veel energie. Kun je met Led verlichting wel sfeer creëren? Er is in een korte tijd veel veranderd. Deze nieuwe vorm van verlichting kan tegenwoordig ook voor de juiste gezelligheid in huis zorgen. Flame led lampen zijn hier een goed voorbeeld van. Voor nog meer controle over de juiste sfeer in huis kun je led tegenwoordig ook dimmen. Mijn advies, kies altijd voor led. Denk wel goed na over de kleur, vorm en toepassing.

Waar hang ik een plafondlamp of plafonnière?

Ons advies is vrij eenvoudig. Een platte ronde plafonnière kennen we allemaal. Ons advies luidt: Hang deze eenvoudige lampen niet op in de woonkamer. Door de platte vorm geven plafonnières een verspreid licht. Als lichtbron zijn ze met name geschikt om een totale ruimte te voorzien van goed licht. De badkamer is een goed voorbeeld van een dergelijke ruimte. Voor meer sfeer in huis kiest men vaak voor een wat grotere sierlijke plafondlamp. Hanglampen hangt men boven een hoge tafel. Daarentegen staan grote prachtige plafondlampen perfect boven een lage salontafel. Een lichtplan begint met deze twee lampen. De overige verlichting is geheel naar smaak aan te vullen.

Het kiezen van de juiste verlichting begint natuurlijk niet bij de lichtbron. Een goed lichtplan begint met een goede hanglamp. Onze ogen zoeken direct naar licht, en zijn dus direct op uw hanglamp gericht. Een moderne lamp boven een eikelhouten klassieke tafel is geen geslaagde combinatie. Een neutrale kleur van de lamp is wel zo veilig, maar niet erg speels.

Overige verlichting

Verlichting is natuurlijk net als de rest van je huis zeer afhankelijk van je persoonlijke smaak. Maar handige tips over verlichting helpen je wel bij het maken van goede keuzes.

Milieuvriendelijke Acties

Power tools zijn een levensstijl geworden en er zijn zoveel apparaten en machines die batterijen vereisen, van LED lichten tot elektrische auto’s, voor zowel ons als voor de volgende generatie. Of het binnen of buiten is, deze power tools vereisen de benodigde batterijen die het apparaat de energie te geven die het nodig heeft om te werken. Items zoals Craftsmen batterijen kunnen gemakkelijk voor dit doeleinde worden verworven, als aanvulling op herlaadbare pakketten van retailers die u geweldige deals aanbieden; wat ook betekent dat u een goede daad verricht voor het milieu. Door herlaadbare pakketten te kopen of door de hervul optie te gebruiken, kunt u uzelf ervan weerhouden om stortplaatsen verder op te hopen. In een tijdperk waarin onze natuurlijke bronnen, waaronder kostbare benzine verbruikt worden en opraken, zal de besparing van deze bronnen ons nog lange tijd kunnen steunen

Schelde-estuarium lange termijn

Schelde-estuarium is Het ontwikkelen van een gezond en multifunctioneel estuarien watersysteem dat op duurzame wijze gebruikt wordt voor menselijke behoeften.

De Langetermijnvisie is gericht op drie geprioriteerde functies:
• Veiligheid (tegen overstromen)
• Toegankelijkheid (van de Scheldehavens)
• Natuurlijkheid (van het fysieke en ecologische systeem)

Voor deze drie invalshoeken is een zo integraal mogelijke beleidsvisie ontwikkeld in het perspectief van de sociaal-economische context en met het bestaande beleid als uitgangspunt. Het inzicht dat voor alle drie de functies de morfologie van het estuarium een belangrijke bepalende factor is, leidt tot bijzondere aandacht voor dit aspect. De visie op de ontwikkeling van de morfologie heeft in de Langetermijnvisie een centrale plaats gekregen. Naast de drie geprioriteerde functies zijn ook andere functies belangrijk in het estuarium, bijvoorbeeld recreatie, visserij en landbouw. Deze functies worden in de Langetermijnvisie niet uitgebreid behandeld. Wel worden de consequenties van de visie voor deze functies aangegeven.

Geografische gebiedsafbakening

De Langetermijnvisie Schelde-estuarium heeft betrekking op een geografisch afgebakend gebied. De grens bovenstrooms is gelegd bij de sluizen van Gent en de mondingsgebieden van de zijrivieren. De zoetwateraanvoer uit de Bovenschelde en de ontwikkelingen op de zijrivieren en kanalen die op de Schelde uitkomen, worden als exogeen beschouwd voor de Langetermijnvisie. Benedenstrooms omvat het estuarium de Schelde en haar mondingen, inclusief de Vlakte van de Raan en andere ondiepwatergebieden. De vaargeulen zijn opgenomen tot aan de grens van het nautische beheer, met als indicatieve grens de loodskruispunten westelijk voorbij het Scheur. De haven van Zeebrugge en de bijbehorende vaargeul Pas van het Zand vallen buiten het gebied.
Behalve de rivier de Schelde zelf, omvat het gebied waarop de Langetermijnvisie betrekking heeft ook de oevers tot aan de hoofdwaterkeringen. Deze gebiedsafbakening is niet bedoeld als starre grens. Indien een thema dat noodzakelijk maakt wordt over de grenzen heen gekeken. De vastgestelde gebiedsafbakening is afgebeeld in onderstaande figuur.

Gebied waarop de Langetermijnvisie betrekking heeft

In dit gebied zijn vier kenmerkende zones aangeduid:
1. Mondingsgebied;
2. Westerschelde;
3. Beneden-Zeeschelde met de haven van Antwerpen;
4. Boven-Zeeschelde.

Opbouw van de Langetermijnvisie

De Langetermijnvisie Schelde-estuarium bestaat uit drie inhoudelijke delen:
• Situatieschets Korte Termijn (deel B van de Langetermijnvisie);
• Streefbeeld 2030 (deel C van de Langetermijnvisie);
• Ontwikkelingsschetsen 2010 (deel D van de Langetermijnvisie).

Deze trits vormt samen de grondslag voor beleidsafspraken van Nederland en Vlaanderen.
Benadrukt wordt dat de onderdelen samenhangen en ook in onderlinge samenhang moeten worden gelezen.

Baltic Nederland

VERLICHTINGSPLAN

Licht in uw huis of tuin, voor velen een moeilijk begrip. Immers, in de winkel lijken de verlichtingsarmaturen leuk om te zien, maar wat voor licht geven ze in uw eigen woonkamer? Moet ik gebruik maken van led lampen of spaarlampen of oude halogeen lampen? En is de hoeveelheid licht wel voldoende, heb ik geen last van hinderlijke inkijk in de lampen, etc., etc. Allemaal vragen waarop de adviseurs van BalticLicht & Design u een helder antwoord kunnen geven. Aan de hand van uw wensen wordt voor u een verlichtingsplan op maat gemaakt. We vinden het nml belangrijk om naast een optimale verlichting ook te kijken naar energiebesparende oplossingen en zo te besparen met goedkope energie.

Aan de hand van dit verlichtingsplan wordt bekeken welke van de vele duizenden verlichtingsarmaturen voor uw situatie geschikt zijn. Vanzelfsprekend wordt ook gekeken naar uw inrichtingsstijl en het kleurgebruik. Zo wordt de verlichting van uw woonkamer of keuken op maat vastgesteld.
De sfeer in uw huis wordt grotendeels bepaald door de verlichting, besteedt hier dus extra aandacht aan. Met hulp van de adviseurs van BalticLicht & Design komt u tot een resultaat wat gezien mag worden.

WAT ALS BASISVERLICHTING?

Allereerst kiezen we de basisverlichting, m.a.w. de egale rustige verlichting die al een stukje van de sfeer bepaald. Dit kan men bereiken door het gebruik van indirect licht, tegenwoordig vaak toegepast door middel van halogeen up-lighters. Dit kan met behulp van staande up-lighters maar er zijn ook wanduitvoeringen leverbaar.
Ook kan basisverlichting bereikt worden met direct licht, let er dan wel op dat de armaturen geen inkijk hebben en niet verblinden. Vroeger werd hiervoor vaak de staande schemerlamp gebruikt, nu ziet men steeds meer armaturen met hoogwaardig glas in een bijzondere vormgeving.
Als aanvulling worden dan wandlampen en/of tafellampen toegepast. Tegenwoordig maken veel fabrikanten complete series waardoor een luxe uitstraling ontstaat.

ACCENTVERLICHTING

Accentverlichting bereikt u met bijvoorbeeld halogeenspots. Hiermee licht u objecten uit: een schilderij aan de muur, een plant, een kunstobject, etc. Halogeenspots bestaan zowel voor inbouw als voor opbouw.
Ook kunnen halogeenspots op laag- of hoogvoltrails verkregen worden. Met deze systemen kan men niet alleen enkele spots op een stukje rail krijgen, maar zelfs volledige verlichtingssystemen opbouwen met behulp van uplighters, spots, hanglampen, etc.

SFEERVERLICHTING

Gaat u lampen kopen? Dan is het goed om te weten dat eigenlijk alle verlichting – dus zowel de basisverlichting als de accentverlichting – als sfeerverlichting gebruikt kan worden. Door met kleuren te spelen of door de lampen te dimmen, kan de juiste sfeer bepaald worden.
Tegenwoordig ziet men ook steeds meer lichtobjecten, armaturen die men eigenlijk meer als kunstwerk moet zien. Deze armaturen kunnen in bepaalde situaties een geheel eigen sfeer creëren.
Lichtobjecten uit glas, stof of metaal, de keus hierin wordt steeds groter. Vele ontwerpers en designers gebruiken licht om hun ontwerp iets extra’s te geven.
Ook kleuren voegen veel toe aan de sfeer in uw huis. Armaturen met gekleurd glas geven een heel apart effect. Zeker wanneer u af en toe eens de kleur wisselt, naar gelang uw stemming of het seizoen.

EEN TUIN ZO MOOI

De tuin wordt steeds belangrijker. Niet alleen als verlengstuk van de woonkamer maar ook als plek waar je je direct thuis voelt.
WAT WENST U ?
Als ik voor een eerste bezoek bij u langskom is het handig dat u alvast uw gedachten laat gaan over de volgende zaken.
Wat voor een soort tuinstijl wil ik graag ?: romantisch, strak, barok, zakelijk etc.
Wat voor een steensoort vind ik mooi ?: beton, klinkers, sierstenen etc.
Wat wil ik beslist wel of niet in de tuin ?: Zandbak, vijver, pergola, verlichting, beelden, schuttingen etc
Hoeveel uur wil ik per week aan tuinen besteden (gemiddeld)?
Voor welke doel dient mijn tuin : als speeltuin voor de kinderen, als siertuin, als gebruikstuin etc.?
Welke beplanting wil ik in mijn tuin : veel struiken of juist veel vaste planten, bollen, 1 – jarigen etc.?
Zijn er speciale wensen die hier nog niet eerder genoemd zijn bijv. heeft u een handicap waardoor tuinieren alleen mogelijk is op een bepaalde hoogte of bent u rolstoelafhankelijk ?
Wilt u alleen advies, alleen een schets, een uitgebreid ontwerp, een beplantingsplan ?
Wat is uw budget ? (Het is ook mogelijk om de complete tuinaanleg over een aantal jaren te realiseren. Bijvoorbeeld : Het eerste jaar laat u de tekeningen maken. Wordt de tuin geëgaliseerd, paden en terrassen aangelegd en graszaad ingezaaid zodat u er toch netjes bijzit.
Het tweede jaar gebruikt u voor aanleg van bloembakken, vijvers, verhogingen, zitkuilen etc. en misschien alvast wat beplanting. Het derde jaar wordt de tuin geheel ingericht en afgemaakt.

TUINPLAN

WAAROM EEN GOED TUINPLAN?

De basis van een evenwichtige tuin is een goed plan. Het is misschien een grote investering om een plan te laten maken door een hovenier of tuinarchitect, maar deze verdient zich uiteindelijk terug. Een hovenier weet precies wat goed en slecht is voor uw tuin. Hij kan uw wensen en ideeën toepassen in een ontwerp, en dit samenvoegen tot een goed evenwichtig plan. Heeft u kinderen, meerdere auto’s, is een vijver of gazon gewenst? Wilt u een romantische, engelse of Japanse tuin? Wat is uw budget? Vormen, lijnen, verhoudingen en contrasten spelen hierbij een grote rol. Eenvoudige vormen geven meer rust in een tuin dan allerlei kleine hoekjes en fantasie figuren. Verdiep u ook eens in de soorten steenmateriaal, natuursteen geeft weer een ander uitstraling dan betonstenen of kiest u liever voor gebakken materiaal.

Ook de beplanting speelt een belangrijke rol. Contrasten tussen coniferen, bladverliezende en groenblijvende heesters in combinatie met vasteplanten, geven de tuin het hele jaar kleur. In combinatie met verlichting kan dit tot verassende resultaten leiden. Laat u bij aanschaf van planten goed adviseren, een klein boompje of heestertje ziet er schattig uit, maar kan uit groeien tot een woudreus.
De bovenstaande uitgangspunten en voorbeelden vormen vaak het struikelblok voor veel mensen. Veel mensen beginnen in het wilde weg te tuinieren en plantjes in de tuin te zetten, zonder dat er echt over een plan wordt nagedacht. Veelal zijn deze mensen langer bezig met de aanleg van hun tuin en valt het resultaat vaak tegen. In de praktijk blijkt dat de beplanting niet op de juiste plaats staat wat resulteert in slecht groeiende beplanting, wat dan weer vervangen moet worden. De kosten kunnen hierdoor aardig oplopen.
Door een tuinplan te maken met een vakbekwaam hovenier, heb je altijd een goed plan. U kunt met hem/haar uw plannen bespreken en u kunt zich uitgebreid laten informeren.

Deze investering heeft ook als voordeel dat de waarde van uw huis toe neemt. Om te zorgen dat deze investering zijn waarde behoud is het misschien goed om even stil te staan bij het onderhoud. Onderhoud stopt niet bij het verwijderen van onkruid en afgevallen blad, of een maal per week het gazon te maaien. Een goede begeleiding zorgt ervoor dat de tuin in een goede conditie blijft. Snoeien van heesters geven vaak problemen door het ontbreken van kennis. Maak eens een rondje door de tuin met een hovenier, hij kan u dan adviseren bij het onderhouden van uw tuin, bemesting, controle op ziekte en plagen enz. Indien u weinig tijd heeft kunt u uw tuin ook laten verzorgen door een hovenier.

Aandacht voor de watervoorziening van de tuin is zeer belangrijk, in veel gevallen wordt er te weinig water gegeven. Langdurig water geven heeft veel meer zin, dan elke keer een beetje. Het zorgt ervoor dat de planten dieper wortelen dan de toplaag, dus minder kans op uitdrogen van de beplanting. Een watergeefsyteem kan hier uitkomst bieden. Kortom na een drukke werkdag is het prettig om op het terras te zitten met een drankje en te genieten van uw droomtuin.

Wanneer u met uw tuinplan bezig bent kunt u ook rekening houden met de wijze waarop uw woonkamer en tuin één kunnen worden. Via mooie openslaande tuindeuren geniet u vanuit uw woonkamer al van uw mooie tuin. Al vroeg in het voorjaar als de zon aan kracht wint kunt u af en toe de tuindeuren openzetten. Echter zodra de zomer echt aanbreekt loopt u nog sneller van uw woonkamer naar uw tuin en weer terug. Tuindeuren.com is specialist op het gebied van terrasdeuren en helpt u bij alles rondom uw nieuwe deuren. De nieuwe tuindeuren worden in één dag geplaatst zodat u direct geniet van meer vrijheid, licht en ruimte.

Hoe lang sta jij onder de douche?

In het kader van de Nationale WaterSpaarders Dag wordt de Nederlandse bevolking opgeroepen om in de toekomst maximaal vijf minuten uit te trekken voor een douchebeurt. Dit in tegenstelling tot de negen minuten die we in ons land gemiddeld onder de douche staan. Dat is een flink verschil, maar is zeker niet onmogelijk. Veel mensen hebben geen idee hoeveel water zij verbruiken. En ook water is energie, daar staan we niet of nauwelijks bij stil.

Groene energie

Als positief mag gezien worden dat groene energie nog steeds in populariteit toeneemt. De zonnepanelen zijn niet aan te slepen als we sommige nieuwsberichten mogen geloven. Hele bedrijventerreinen zijn er gebruik van gaan maken en wekken hoeveelheden groene stroom op waar een heel dorp of stad mee voorzien kan worden. Ook in de vorm van elektrische auto’s stijgt het bewuster omgaan met ons milieu. Fabrikant Tesla heeft laten weten dat zij druk bezig zijn met de ontwikkeling van een goedkopere accu, welke de prijs van deze auto’s nog te hoog houdt voor de gemiddelde consument. Als hier een doorbraak in komt zal het aantal verkopen stijgen en rijden er binnenkort alsmaar meer elektrische wagens over onze wegen.

Tips om energie te besparen

In de inleiding werd al duidelijk dat we bij ons waterverbruik niet stilstaan dat dit ook een vorm van energieverbruik is. Dus om energie te besparen gaat het niet alleen om een goede isolatie in onze woning en verstandig de warmte binnen houden. Zoveel mogelijk onnodige verspilling moet voorkomen worden en dit kan ook door stil te staan bij het waterverbruik. Zo zijn er handige apparaatjes welke er voor zorgen dat na een verloop van tijd geen warm water meer uit de kraan komt en het douchen niet meer aangenaam is. Een ander middel is de alom bekende zandloper. Zo simpel, maar zeker doeltreffend. Gezinnen met kinderen kunnen hun kroost wijzen op het nut van energie besparen en ze er van bewust maken dat ze een goede daad verrichten door korter te badderen.

Bespaar veel geld

Met het besparen van energie helpen we niet alleen onze planeet een handje, maar ook in onze portemonnee merken we het aanzienlijk. In het geval van vier minuten minder douchen per keer met een gezin van vier personen kan al meer dan 220 euro besparen! Voordat u er mee aan de slag gaat en plannen maakt om te gaan besparen is het ook verstandig om online bij een van de energievergelijkers eens te bekijken of u wel bij de goede energieleverancier bent aangesloten. Tussen de verschillende aanbieders zijn ook grote verschillen te zien in de bedragen die op jaarbasis betaald worden. Ook hier kunnen honderden euro’s bespaard worden.

Waar moet je op letten bij het kopen van spaarlampen?

Gloeilampen zijn al enige tijd niet meer verkrijgbaar in de winkel. Energiezuinige lampen daarentegen zijn erg popualair. Daarnaast zijn deze lampen ook beter voor het milieu en natuurlijk ook voor je portemonnee. Maar waar let je allemaal op bij het kopen van een spaarlamp en hoe vergelijk je ‘normale’ lampen met spaarlampen? Hier lees je de tips die je gaan helpen naar energiezuinige verlichting in je woning.

 

Geld besparen
Geld besparen op lampen is, naast dat het beter is voor het milieu, vaak ook een belangrijek reden om te kiezen voor spaarlampen. Het gaat hier helaas niet om duizenden euro’s maar je bespaart al sneller dan je denkt! Gloeilampen van 60watt kun je makkelijk vervangen voor goede ledlampen voor dezelfde hoeveelheid licht. Ledlampen zijn al verkrijgbaar vanaf 5 euro en op jaar basis scheelt dat al vaak zo’n 12 euro per lamp en dus nog meer per jaar (afhankelijk van het aantal lampen in je woning).

verlichting

Bon bewaren
Een van de belangrijkste tips is het bewaren van je bon. Soms belooft een lamp een bepaalde prestatie en blijkt dit echter niet het geval te zijn. In dit geval is het handig om de bon te bewaren om er eventueel mee terug te kunnen gaan naar de winkel.

Welke soorten lampen?
Er zijn vier verschillende soorten lampen, namelijk: de welbekende gloeilamp, de ledlamp en de spaarlamp en de halogeenlamp. De gloeilamp wordt tegenwoordig niet meer verkocht.
Als er gekeken wordt naar de energiezuinigste lampen, dan zijn de ledlampen het zuinigst. Deze lampen zijn altijd wel iets duurder geweest dan spaalampen, maar worden in de loop der jaren wel steeds goedkoper! Daarnaast gaat deze lamp wel gemiddeld langer mee dan de halogeenlamp en spaarlamp. Het is ook goed om te weten dat ledlampen warmte af moeten kunnen voeren via de lampvoet, anders riskeer je de kans dat de lamp stuk gaat.
Spaarlampen zijn lampen die ook steeds populairder worden. Realiseer je wel dat spaarlampen langzamer warm worden dan andere lampen. Op momenten dat je snel licht nodig hebt is dit dus niet ideaal. Daarnaast geven ze ook wat minder licht als het koud is buiten. Zet je je lampen vaak aan en uit? Dan is de spaarlamp niet de geschikte lamp voor jou.
Halogeenlampen zijn de minst zuinige lampen van bovengenoemde. Daarnaast is ook de levensduur van de lamp aanzienlijk korter en is de kans groot dat de lamp erg heet wordt.

Lichtkleur
De lichtkleur van energiebesparende lampen zijn vaak gelijk aan die van oude gloeilampen. Deze informatie vind je vaak op de verpakking en wordt weergegeven in Kelvin. Wanneer het getal hoger is dan 2.700K dan creer je vaak kouder licht in je woning.

Dimbaarheid
Helaas kun je de meeste spaarlampen niet aansluiten op een dimmer. Maar ook hier zijn uitzonderingen in. Halogeenlampen zijn namelijk altijd aan te sluiten op een dimmer. Bij ledlampen is dat vaak de helft. Of een lichtbron dimbaar is of niet vind je vaak terug op de verpakking net als de lichtkleur.

Heb jij energiezuinige lampen thuis? Ben je opzoek naar wat meer informatie hierover? Bezoek dan de website van Industriele lampen online over welke lichtbronnen er zijn.

Geen onderhoud nodig bij zonnestroom systemen?

Zonnepanelen hebben niet veel onderhoud nodig, maar ze moeten wel schoon worden gemaakt anders zal de energieproductie afnemen. Het zou vergeleken kunnen worden met ramen, deze worden na verloop van tijd vies en dan zie je niets meer. Dit is ook zo bij de zonnepanelen, zij vangen dan minder energie op. Het glas van de zonnepanelen wordt echter niet zo snel vies. Het glas heeft namelijk speciale behandelingen ondergaan in de fabriek. Als de zonnepanelen na verloop van tijd toch vies zijn geworden dan kan minder licht de zonnecellen bereiken. De energieopbrengst zal hierdoor afnemen. Eens per jaar kun je de zonnepanelen schoonmaken of laten reinigen. De energieproductie zal hierdoor optimaal blijven. Door de zonnepanelen eens per jaar schoon te maken kun je ophopend vuil tussen het aluminium frame en het glas voorkomen. Op Solarwijzer staat dat vuil de zonnepanelen werking kan aantasten en zal zorgen voor problemen.

Vermogen verliezen bij geen onderhoud
Zonnepanelen verliezen hun vermogen als er geen onderhoud wordt gedaan. Als zonnepanelen vies zijn dan kan er sprake zijn van een verlies van 25%. Wanneer de zonnepanelen vies zijn en niet worden onderhouden zal de levensduur ook worden verkort. Volgens Solarwijzer moeten zonnepanelen daarom eens per jaar worden schoongemaakt zodat ze langer mee gaan en zodat zij zorgen voor de maximale opbrengst. Het kost niet veel tijd om de zonnepanelen schoon te maken, maar misschien ga je liever zelf het dak niet op. Dan kan er een bedrijf worden ingeschakeld, zij zijn gespecialiseerd in het schoonmaken van de zonnepanelen. Wanneer zij eens per jaar langskomen is het weer in orde en hoef je je geen zorgen te maken dat de zonnepanelen zorgen voor minder opbrengst. Zij kunnen het vermogen allemaal benutten als ze maar schoon zijn. Hoe vies de zonnepanelen worden ligt ook aan de plaats waar zij op het dak worden geplaatst, als het daar snel vies is dan weet je dat de zonnepanelen ook minimaal eens per jaar onderhouden moeten worden.

Dit is hoe de zonnepaneel werkt

De verschillende lagen waaruit een zonnepaneel is opgebouwd

Als we de zonnepanelen, de omvormer en de elektriciteitskabel bij elkaar voegen hebben we het PV systeem. Door middel van twee lagen bestaande uit silicium maakt de zonnepaneel elektriciteit. Dit gebeurt doordat de zonnecellen het licht omzetten naar elektrische spanning.

Door middel van een blauwkleurige anti reflectie laag wordt de top laag van een zonnepaneel gemaakt. Deze toplaag zal voorkomen dat het zonlicht dat op de zonnepaneel terecht komt niet wordt afgekaatst. Hierdoor wordt de opbrengst van de zonne-energie vergroot. Voorbij de anti reflectie laag zitten er twee platen half geleidend materiaal. Het materiaal is een kwart millimeter dikte per laag. Met een percentage van negentig procent bestaat deze panelen uit silicium.

Het maken van elektriciteit

Wanneer er zonlicht op het silicium valt, zal het silicium een gedeelte van dat licht opnemen. Het overige zonlicht dat niet wordt opgenomen zal het silicium verwarmen. Wanneer er lichtenergie wordt opgenomen zullen de atomen die uit silicium bestaan veranderen. De negatief geladen deeltjes die normaal gesproken in de buurt van de atomen blijven zullen hierdoor vrij gaan bewegen. Hierdoor ontstaat tussen de twee lagen die uit silicium bestaan een elektrische spanning. Je kan dit ook wel vergelijken met de plus en de min pool van de batterij.

Als beide zijden van de silicium lagen aan elkaar worden verbonden ontstaat er een verplaatsing van negatieve geladen deeltjes. Er begint dus stroom te lopen. Aan de bovenkant van het silicium en onder aan de anti reflectieve laag, is hiervoor een verfijnde lijntjes patroon aangelegd. dit patroon bestaat uit metaal. Meestal heeft het de kleur zilver. Dit is vastgemaakt aan de achterkant van de silicium laag. Op dit punt is er aluminium met zilver aangebracht.

En dan de spanning opbouwen

Als dit allemaal achter de rug is, is het tijd voor de omvormer die zijn werk gaat doen. Met maar slechts een halve volt is de spanning van een zonnecel te laag om het bruikbaar te maken. Als je een aantal zonnecellen aan elkaar zal koppen, tent de spanning ook op. Dit is echter welk afhankelijk van welk type paneel je koopt. De omvormer zal er uiteindelijk voor zorgen dat het percentage volt zal verhogen. Door middel van de kabels sluiten alle kabels aan op de stopcontacten, stoppenkast en het elektriciteitsnet.

Light up your house differently

We can play with light to create any type of look for any place, be it your office, house, hotel, restaurant etc. Light can help you in creating the ambience which is desirable and required for the place. Lighting fixtures can even help you in enhancing the worth of your house without spending too much. Modular lighting instruments are quite popular amongst designers to beautify your dream abode. These not only look good but also help you in cutting down your electricity bill tremendously. These lights are environment friendly and let you save electricity because of LED bulb used in them. The market is blooming with different companies which offer you designer lights. But Pricebreaker is second to none. It tops the list when it comes to quality, innovation and setting a trend in the international market for lights.

Pricebreaker was established in 1980 in Belgium. Its products match the international high quality requirements. Its designs are quite exclusive and exceptional too. If you want a unique lighting for your home then modular lighting instruments is what you should look for. These lights have a personality and are creatively designed to suit your need and the place where they are being installed. These lights are competitively priced thus you need not to worry about the budget. You can order modular lighting instruments online and these will be home delivered to you quickly. Unlike other brands, pricebreaker offer you money back guarantee. They refund your money within the fourteen days of purchase if these lights fail to satisfy you, they are so confident of their products. Their lights are sure to meet all your lighting needs and will add a class to your house too. They have been successful internationally because all their products are quality tested. Their designs are world class and innovative. One of their most popular designs is modular doze. It is selling like hot cakes in the market. The company provides you best European brands like Flos, Artemide, Deltalight, Foscarini, Kreon etc under one roof. So what are you thinking no? Start playing with lights to change the look of your place and light up your house differently to make it look special.

Philips spaarlampen

Philips spaarlampen: milieuvriendelijk, energiezuinig en voordelig

Philips spaarlampen zijn zeer milieuvriendelijk en vanwege de energie-efficiëntie een goed alternatief voor conventionele lampen en gloeilampen. De spaarlampen worden steeds kleiner, lichter en krachtiger en zijn bovendien door hun lange levensduur zeer voordelig.

Philips spaarlampen: minder energieverbruik en langere levensduur

Philips spaarlampen gebruiken aanzienlijk minder energie voor dezelfde hoeveelheid licht dan traditionele lampen. De energiebesparing kan wel oplopen tot 80%. Daarnaast hebben deze spaarlampen een langere levensduur. Ze hoeven dus minder vaak te worden vervangen, wat een extra kostenbesparing oplevert. Met een overstap naar Philips spaarlampen houdt u dus niet alleen rekening met het milieu, maar denkt u ook om uw portemonnee.

Spaarlampen in verschillende soorten sockets

Philips spaarlampen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten sockets. Na controle van de onderkant van uw oude lamp, kunt u hetzelfde type lamp voor uw fitting kiezen. Er worden drie hoofdtypen onderscheiden: type B22 (fitting met 22 mm diameter), type E14 en E27 (Edison schroeffitting) en type GU10 (2-pins socket). Het vermogen vindt u op de oude lamp. Om de juiste wattage voor de juiste energie van de spaarlamp te bepalen, dient u een vermenigvuldigingsfactor van 0,7 toe te passen. Dus een gloeilamp van 30 Watt inruilen voor een Philips spaarlamp van 20 Watt.

Lichtbron van hoge kwaliteit met uitstekende kleurweergave

De lichtbron van Philips spaarlampen is minimaal van dezelfde kwaliteit als van gewone gloeilampen. De kleurweergave is uitstekend en bovendien stoten de spaarlampen weinig warmte af. De lampen zijn onder meer verkrijgbaar in de kleurtemperaturen 2700K (warm wit) en 6500K (daglicht). Philips spaarlampen zijn er in verschillende vormen. Van een tube-vorm tot een decoratieve vorm. De veelgebruikte bolvormige spaarlampen zijn zeer geschikt voor open armaturen, waarbij de spaarlamp zichtbaar blijft. Zij zijn verkrijgbaar in meerdere wattages en kleurcoderingen.

Vele mogelijkheden om energiezuinige Philips spaarlampen te gebruiken

Energiebesparende Philips spaarlampen zijn over het algemeen ideaal voor continue verlichting van het huisnummer ’s nachts of in kamers zonder ramen die op kunstlicht aangewezen zijn. Spaarlampen worden ook in toenemende mate toegepast als trapverlichting of als geschakelde bewegingsmelder, waarbij het licht alleen voor korte tijd nodig is. Bijvoorbeeld bij de garagedeur onder de carport, om de sleutel goed in het slot te kunnen steken. Er zijn in het assortiment ook dimbare spaarlampen die kunnen worden ingesteld of als handschakelaar kunnen worden gebruikt.

Philips spaarlampen kunt u snel en voordelig online bestellen. Het aanbod is breed en veelzijdig. U vindt altijd een spaarlamp naar uw smaak die in uw interieur volledig tot zijn recht komt.

Hoe bespaar je energie op school

Je zal vast en zeker wel eens gehoord hebben op school dat je slim moet omgaan met energie. Maar doet jouw school zelf wel genoeg om energie te besparen? Een van de voorbeelden is of de schoon geen computers onnodig aan laten staan of komt jou juf of meester wel op de fiets naar school? Gebruik daarom de volgende tips zodat ook jij weet of jouw school wel energiezuinig is!

Verwarm op een slimme manier

De verwarming die op school aan staat gebruikt veel energie. Hiermee kan je dan ook veel mee besparen. Gaat de verwarming bij jou in de klas ‘s nachts wel uit? of worden er misschien toch wel lege ongebruikte lokalen verwarmd. Heeft jou klas dubbel glas en gebruikt het gebouwd waar jou school in zit isolatiemateriaal? Word de klas goed geventileerd of is het er vaak muf? Dit is namelijk erg belangrijk want een vochtige lucht minder makkelijk te verwarmen is dan verse lucht.

Ga slim om met stroom

In jouw school branden veel meer lampen als dat er bij jouw thuis branden. Een goede vraag die je jouw juf of meester eens kan vragen is of ook jouw school spaarlampen gebruikt. En gaan alle lichten uit als er niemand meer op school is? Staan er in de nacht bepaalde apparaten op stand by?

Gebruik minder papier

Het maken van papier kost ook geld. Hoe minder papier er gebruikt word, hoe minder energie hiervoor verloren gaat. Ook kan door gebruiken van minder papier de uitstoot van CO2 voor een klein deel tegen gaan. Printen ze bij jou op school aan twee kanten van het papier? Dit is namelijk veel zuiniger want door het gebruiken van twee kanten kan al bijna de helft aan papier bespaard worden. Doet jouw school mee aan kringloop papier of nog niet?

Zo heb je al een aantal zeer goeie tips waardoor je op de hoogte komt wat jouw school nog aan energie besparing kan doen.